Speel je het instrument? Je vader werkt beter instrument bespelen

Speel je het instrument? Je vader werkt beter instrument bespelen

Volgende wetenschappers besloten om de bespelen impact van muziek op het menselijk lichaam te controleren. Het bleek dat mensen die instrumenten bespelen een ander geconstrueerd brein hebben dan niet-muzikale mensen instrument bespelen.

Hoe beïnvloedt het spelen op instrumenten het functioneren van de hersenen?

Deskundigen van de University of Jyväskylä in Finland bleek dat de hersenen van pianisten en cellisten een beetje anders zijn gebouwd dan mensen die nog nooit een instrument hebben gespeeld professioneel daar. Het deel dat de rechter en linker hemisferen verbindt is veel uitgebreider in heninstrument.

Zijn de hersenen van de muzikanten beter?

De Finse bevolking merkte dat het brein van muzikale mensen beter samenwerkt instrument bespelen – de verbinding tussen de rechter en linker hemisfeer is beter. Ze besloten om te kijken of muziek er invloed op heeft. Ze onderzochten twee groepen mensen – professionele musici en mensen die geen enkel instrument bespelen.

Tijdens de magnetische resonantie brachten ze drie soorten muziek uit: de klassieke compositie van Stravinsky, Argentijnse tango en progressieve rock. Het bleek dat de bespelen hersenactiviteit van de muzikanten veel meer symmetrisch was. De pianisten presteerden het best in het onderzoek. Wetenschappers combineren dit met het feit dat een piano een instrument is dat een grote hoeveelheid bewegingscoördinatie vereist, wat wordt weerspiegeld in neurologische symmetrie. Tijdens het spel zijn beide handen betrokken, alle vingers en tenen.

Wetenschappers van Finland van mening dat al degenen die professioneel betrokken zijn bij het spelen van de instrumenten hebben een betere verbinding tussen de hersenhelften, zodat ze beter beter samen te werken, en de hersenen werken efficiënter. Er kan daarom worden verondersteld dat de structuur van dit orgel nauw gerelateerd is aan de muzikale aanleg van mensen.

Hoe beïnvloedt muziek de hersenen instrument bespelen?

Onderzoek van de universiteit van Jyväskylä is duidelijk niet het eerste experiment om de hersenen van muzikanten te bestuderen. Zes jaar eerder, in 2009, bespelen werden onderzoeksresultaten bekend gemaakt die ook aantoonden hoe muziek de muziek van professionals beïnvloedt. Het bleek dat langdurig spelen op een bepaald instrument het deel van de instrument bespelen hersenen dat verantwoordelijk is voor gehoor en behendigheid kan vergroten. Muzikanten maken ook onderscheid tussen de frequenties instrument van muziektonen en kunnen specifieke geluiden vastleggen en scheiden in een luide, meertalige omgeving.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *